Torna a Informació per a persones nouvingudes

Límits duaners

 

Segur que moltes vegades t’has plantejat quina és la quantitat màxima d’algun producte que segons la normativa es pot importar de manera privada a Suïssa.
Quantes ampolles de vi puc portar facturades? Quin és el límit de productes càrnics (fuet, pernil, etc) que puc introduir al país sense haver-los de declarar a la duana? Quant hauré de pagar si supero els límits establerts?

L’objectiu d’aquesta pàgina és intentar donar algunes respostes a aquestes preguntes, i si més no, proporcionar els enllaços cap a les pàgines oficials de les autoritats suïsses.

 

Importació cap a Suïssa

El passat 1 de juliol de 2014 es va simplificar la normativa que regula les provisions de l’anomenat tràfic turístic. En arribar a Suïssa, es podran importar tots aquells béns fins a un valor total de 300 CHF (el límit d’impostos duaners) sense IVA, sempre que es destinin a l’ús personal o com a regals. Si el seu valor és superior a 300 CHF, caldrà pagar l’IVA. Això també s’aplica als productes alimentaris, articles de tabac, begudes alcohòliques, mascotes de la llar i reparacions o treballs de manteniment realitzats a l’estranger en el propi vehicle privat.

El gràfic següent mostra de manera resumida quins són els límits establerts, i les quantitats a pagar en cas de superar-los. Important: en el cas dels productes d’origen animal, aquestes normes apliquen només en cas d’importació des de països de la Unió Europea o d’aquells països amb els que Suïssa hagi assolit acords.

 

LímitsDuaners

* Traduït i adaptat de http://www.ezv.admin.ch/zollinfo_privat/04342/04343/05761/index.html?lang=en

 

Si s’excedeixen els límits fixats per a les begudes alcohòliques, productes de tabac i determinats productes alimentaris, també caldrà pagar l’impost duaner.

Tingues també en compte que certs béns (per exemple, les falsificacions, armes i certes plantes, animals, productes animals i els béns subjectes a la protecció d’espècies) també poden estar subjectes a prohibicions d’importació o a restriccions específiques.

 

Més informació – enllaços

Si necessites més informació, t’aconsellem que t’adrecis a les pàgines oficials de l’Administració Federal de Duanes. També pots consultar informació de la Embajada de España. A continuació tens uns quants enllaços:

Fes un cop d’ull als PDFs editats per l’Administració Federal de Duanes:

 

Tens dubtes?

Si alguna qüestió no t’ha quedat del tot clara, pots contactar-nos a través de la nostra pàgina de Facebook. Entre tots i totes mirarem d’ajudar-te.

 

 

 

Share

Enllaç permanent a aquest article: http://www.cczuric.cat/suissa/limits-duaners/