Informació per a persones nouvingudes

Willkommen in der Schweiz!

 

En els darrers anys assistim a un èxode de persones, especialment joves, que surten de Catalunya temporalment o amb un horitzó de llarga durada per realitzar estades d’estudi i pràctiques o bé per trobar noves oportunitats laborals a l’estranger, en aquest cas a Suïssa.

Malgrat que des d’abans de la crisi que afecta Catalunya i l’Estat espanyol ja hi havia persones que van arribar a Suïssa buscant noves oportunitats laborals, és en aquests últims anys que s’ha vist augmentar l’arribada de catalans i catalanes. Per aquest motiu, des del Casal Català de Zuric creiem que cal fer un pas més i donar ajuda i suport a totes les persones que van arribant, posant el coneixement i l’experiència de “Viure a Suïssa” d’aquells i aquelles que ja hi resideixen des de fa temps.

En arribar a un nou país, és avantatjós poder conèixer certes informacions en relació a legislació bàsica, espais d’informació interessants, organització de la vida, i fins i tot, assessorament a nivell laboral. Amb aquesta informació esperem poder facilitar i donar resposta a moltes necessitats amb què es troben les persones que arriben.

És per això que fem sessions informatives periòdiques on tractem diferents temes relacionats amb la vida a Suïssa: des de com orientar la cerca de feina fins a com preparar una tornada a Catalunya, passant per els permisos de residència, el pagament d’impostos, la convalidació de títols, etc.
A continuació tens el llistat de temes tractats en aquest projecte d’integració. Si hi trobes a faltar algun, no dubtis a contactar-nos a través dels formularis que trobaràs al peu de cadascuna de les pàgines.

 

Aquesta informació ha estat recollida, adaptada i ampliada del futlletó informatiu de l’Institut d’Afers Migratoris del Kanton Zürich i d’altres pàgines oficials.

També volem agrair especialment la col·laboració del Centre Català de Lausana-Ginebra, que ens han permès extreure i incorporar la informació necessària del seu portal informatiu per a nouvinguts.

 

Share

Enllaç permanent a aquest article: http://www.cczuric.cat/suissa/