Qui som

El Casal

El Casal Català de Zuric és una entitat amb molts anys d’història que va ser fundada per ser el punt de trobada de catalans i catalanes de la zona de Zuric i que ho segueix sent, pel suport que ofereix a la nova emigració i per la promoció cultural i l’organització d’esdeveniments i festes tradicionals. El Casal funciona gràcies a l’esforç de tots els socis i sòcies organitzats que donen suport a la junta.

mes castells

Ahir i Avui

El 1963 es va fundar Casa Nostra de Zuric, que posteriorment va esdevenir el Casal Català de Zuric. Casa Nostra de Zuric va ser també l’origen de l’agrupació Casa Nostra Suïssa, que l’any 2013 va celebrar el seu 50è aniversari.

Els casals catalans de Suïssa van contribuir, com molts altres casals arreu del món, a mantenir la cultura catalana viva a l’exili durant la dictadura de Franco a través d’actes culturals com els Jocs Florals, concerts, conferències o cursos de català.

Actualment els casals són encara punts de trobada de catalans i catalanes a l’estranger i també intenten donar a conèixer la cultura catalana a la comunitat local. A Suïssa hi ha diversos casals catalans que són actius i organitzen activitats a Basilea, Berna, Ginebra, Lausana i Zuric.

La trajectòria i l’activitat del Casal Català de Zuric són reconeguts oficialment, tant a Catalunya com a Suïssa. El Casal és la comunitat catalana reconeguda per la Generalitat com a Comunitat Catalana a l’Exterior a Zuric i també és reconeguda pel Cantó de Zuric com a comunitat de migrants.

Què fem?

Avui, com ahir, els casals intentem mantenir viva la cultura catalana a l’estranger. A més, intentem ajudar els catalans i catalanes arribats a Suïssa durant la nova onada migratòria produïda des de l’esclat de la crisi econòmica.

Per ajudar als catalans i a les catalanes que venen a la zona de Zuric, el Casal organitza trobades per orientar-los i facilitar les relacions personals entre ells i xerrades informatives sobre Suïssa. També ofereix informació sobre la integració i ajuda a aquelles persones que ho necessitin.

A nivell cultural, el Casal és una entitat molt dinàmica, amb activitats regulars com el cor, el club de lectura, el grup de teatre o el Casalet que organitza activitats per a infants. També organitzem xerrades, àpats i festes tradicionals, visites, excursions i més.

Qui som?

La Junta del Casal actual està formada per 7 membres, elegits el febrer del 2021. Quatre membres ja formaven part de la junta anterior: el Carles Gallifa Puig, com a president, l’Anna Mir com a vicepresidenta, la Mar Santo-Domingo, tresorera, la Marina Azón, com a secretària i la Judith Bergadà com a vocal.

Col·labora amb el Casal

T’animem a col·laborar i a dir la teva, a participar activament en el dia  a dia del Casal, a través de les reunions obertes de la junta. Estem totalment oberts a rebre propostes per part teva, ja siguin en forma d’idees, d’activitats concretes o col·laboracions puntuals. Qualsevol ajuda és sempre molt benvinguda. Pots explicar-nos les teves idees omplint els formularis de l’enllaç o posant-te en contacte amb el Casal.

Share

Enllaç permanent a aquest article: http://www.cczuric.cat/qui-som/