Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Export Barcelona – Import Zürich. The Cities Connection Project

12 de maig de 2016 - 21 de maig de 2016

Cada any, el Cities Connection Project (CCP) tria dues ciutats europees, que es connecten a través de projectes d’arquitectura significatius, en una trobada dual. La ciutat suïssa de Zuric, amb la seva forta tradició de nous models d’habitatge cooperativa, i Barcelona han estat escollides per a l’esdeveniment d’aquest any. La selecció de 20 + 20 obres s’exposarà a Architekturforum Zürich i s’enriquirà amb visites a edificis d’habitatge ressaltats i altres activitats obertes al públic en general.

CCP busca establir connexions a nivell de temes arquitectònics entre la ciutat de Barcelona i altres ciutats europees o regions amb una tradició arquitectònica significativa. L’objectiu és presentar de forma recíproca els elements que reflecteixen l’arquitectura d’avantguarda de cada lloc, destacant-ne els èxits dels arquitectes menors de 50 anys construïts durant els últims deu anys. L’objectiu és el de crear una xarxa de connexions culturals entre ciutats per tal d’afirmar el valor de l’arquitectura i l’urbanisme contemporanis.

Cada “connexió” comença amb una primera exposició a Barcelona, ​​i és seguit en el seu moment per una exposició de retorn a la ciutat parella. Cada nova “connexió” s’articula al voltant d’un tema fresc, que està relacionat amb les característiques específiques de la ciutat convidada. L’objectiu principal d’aquestes exposicions és crear sinergies entre les institucions, les universitats i, sobretot, els arquitectes. Aquesta 3a edició s’ha connectat la capital catalana amb Zurich. Aquesta elecció es deu en part a l’impuls actual de les dues regions per a l’expansió a través dels grans projectes que busquen millorar el desenvolupament urbà actual i futur.

L’exposició se centra en el treball d’una nova generació d’arquitectes que, gràcies en part als concursos d’arquitectura, han tingut l’oportunitat de dissenyar habitatges de cooperatives a Zuric i l’habitatge social a Barcelona, ​​i explorar la seva capacitat creativa en un termini molt estricte i un legal marc determinat. Els projectes seleccionats han sabut aprofitar l’exercici d’impulsar la investigació espacial i proporcionar espais residencials d’alta qualitat. El resultat és ventall de propostes molt ric, produïdes pels arquitectes que utilitzen el concurs d’arquitectura com una eina per desenvolupar, provar i afirmar el seu propi camp d’investigació.

Text original: https://www.facebook.com/events/155237294878448/

Share

Mostra els detalls

Inici:
12 de maig de 2016
Finalització:
21 de maig de 2016

Recinte

Architektur Forum Zürich
Brauerstrasse 16
Zürich, Suïssa
+ Mapa de Google