Cicle de cinema català sobre la guerra civil

La indústria catalana del cinema és petita, però ofereix molta qualitat: ara arriba a Zuric gràcies al Casal Català. No et perdis les quatre pel·lícules sobre la guerra civil i les conferències que ens ajudaran a entendre millor el context i la importància històrica de la guerra.

english

Bandera Suïssa

 

 

 

 

 

El cinema català té molta història. Últimament, pel·lícules com “Pa Negre” o “Barcelona, nit d’estiu” han tingut un èxit extraordinari que l’han fet arribar a molta més gent. El cinema no és només una forma d’entreteniment: també és una forma de difondre idees i coneixements i de mantenir viva la memòria. És per això que el Casal projectarà quatre pel·lícules seleccionades, totes sobre la guerra civil: “Incerta glòria”, “La llum d’Elna”, “El retratista” i “Ebre, del bressol a la batalla”.

 

L’entrada a la sala tindrà un cost de 5 ChF per a cada pel·lícula. Els socis podran pagar 15 ChF per comprar l’entrada a totes les pel·lícules.

Incerta glòria – 10 de setembre a les 19:00. Grüner Saal, Volkshaus.

“Incerta glòria” és una novel·la de Joan Sales sobre la vida a Barcelona i al front republicà durant la guerra civil i sobre la postguerra. El realitzador Agustí Villaronga ha fet una adaptació extraordinària de la primera part de la novel·la: la guerra. A la pel·lícula però, no hi veiem batalles, veiem la violència i maldat engendrada per la guerra darrera del front.

La projecció d’aquesta pel·lícula és una activitat conjunta amb altres casals del món, que projectaran la mateixa pel·lícula a la vegada.

Aprèn-ne més aquí.

Preu: 5 ChF

Ebre, del bressol a la batalla – 3 de novembre a les 19:00, Photobastei

La batalla de l’Ebre, la batalla més llarga de la guerra civil, va donar l’inici a l’ofensiva sobre Catalunya i va suposar la derrota del bàndol republicà. En aquesta batalla hi van participar els joves de la lleva del biberó: nois nascuts entre el 1920 i el 1921, que només tenien 17 anys. La pel·lícula “Ebre” explica la història de quatre adolescents que es veuen abocats a la guerra.

La projecció d’aquesta pel·lícula és una activitat conjunta amb altres casals del món. La projecció conjunta es va fer el 25 de juliol, però el Casal Català vol sumar-s’hi i fer la projecció aquesta tardor.

Aprèn-ne més aquí!

Preu: 5 ChF

La llum d’Elna – 12 de gener a les 19:00, Photobastei

La llum d’Elna és una pel·lícula sobre les refugiades de la guerra civil. Enmig de la foscor de la guerra, la llum de la solidaritat entre les dones per ajudar-se en moments de dificultat. La infermera suïssa Elizabeth Eidenbenz va arribar al poble nord-català d’Elna per acollir les dones embarassades o amb infants petits i oferir-los una alternativa al camp d’Argelers, un lloc sa i segur on tenir els seus fills i filles.

La historiadora Assumpta Montellà, que va desenterrar aquesta història de l’oblit, assistirà a la projecció i ens oferirà una xerrada per ajudar-nos a entendre millor la pel·lícula i la figura d’Elizabeth Eidenbenz.

Aprèn-ne més aquí!

Preu: 5 ChF

El retratista – Cap de setmana del 17 de març. Sala Photobastei.

El mestre català Antoni Benaiges va ser un mestre innovador en una escola de Bañuelos, a la província de Burgos. El 1936, amb l’inici de la guerra civil, va desaparèixer i no se’n va saber res més fins 75 anys després. Sergi Bernal en recupera la memòria amb el documental “El retratista”, la memòria d’un mestre a qui els feixistes van matar, per ensenyar als seus alumnes a pensar.

L’historiador Sergi Bernal assistirà a la projecció de la pel·lícula i dirigirà posteriorment una xerrada sobre aquesta.

Preu: 5 ChF

Share

Enllaç permanent a aquest article: http://www.cczuric.cat/2017/07/cicle-cinema-catala-sobre-guerra-civil/