Com puc votar al referèndum?

 

Vot dels electors catalans residents a l’estranger

Què necessito per votar si resideixo permanentment a l’exterior?

Si viviu o treballeu de manera permanent a l’exterior, cal tenir la condició d’elector/a i estar inscrit/a en el Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior de la Generalitat de Catalunya. (Més informació a la part inferior d’aquesta pàgina)

Si compleixo aquests requisits, què haig de fer per votar?

En aquest cas, en el termini màxim de set dies des de la convocatòria, rebreu una comunicació de l’Administració electoral del Govern de la Generalitat en virtut de la qual podreu sol·licitar exercir el dret de vot.

Els electors que optin per exercir el seu dret de vot rebran les instruccions i la documentació per fer efectiu el seu vot, que inclourà un document d’identificació personal de l’elector i la papereta de vot.

Un cop rebuda la documentació necessària per votar, com puc exercir el dret de vot?

Podreu exercir el dret de vot exclusivament per correu postal certificat mitjançant la tramesa d’un sobre model C4 (A4) dirigit a l’adreça que us hagin assignat en la comunicació personal rebuda i que haurà d’incloure el document d’identificació personal de l’elector, una fotocòpia del document d’identificació (DNI o passaport espanyol) així com un sobre model C6, tancat, que contindrà la papereta de votació.

Quin termini tinc per fer-ho?

El termini perquè la documentació i el vostre vot siguin rebuts a l’adreça que us hagi estat assignada en la comunicació personal finalitza el dia 1 d’octubre de 2017 a les 20:00 hores (hora catalana).

Incidències amb el vot exterior

Si teniu alguna incidència en el procés del vot exterior, si us plau, envieu-nos un correu electrònic a votexterior@referendum.cat

 

 


Avui dia 9 de Juny a les 10:30 del matí el president de la Generalitat ha anunciat oficialment la data i la pregunta pel referèndum. El diumenge 1 d’octubre, tot responent a la pregunta: Voleu que Catalunya sigui un Estat Independent, en forma de República?

També volem informar-vos de que el passat 31 de maig es va aprovar la Llei sobre la Comunitat Catalana a l’Exterior. La nova Llei és un pas molt important en el reconeixement dels drets dels catalans residents a l’exterior en peu d’igualtat amb la resta de la població catalana. La finalitat d’aquesta Llei és la d’establir un marc normatiu que reguli les relacions entre el Govern de Catalunya i els catalans residents a l’exterior, sigui en països estrangers o en d’altres comunitats autònomes de l’Estat espanyol, i amb les seves entitats.

 

A. Registrats al consolat Espanyol

B. Empadronats a Catalunya (No registrats al consolat Espanyol) 

balcó

 

 

 

 

 

 

 

A. Registrats al consolat Espanyol

1. Assegura’t d’estar inscrit al Registre de Catalans a l’Exterior.

  • Encara no ho has fet? Inscriu-t’hi aquí.

Què necessito per fer el registre?

  1. Versió 9.1 del programari Adobe Reader (descarrega-te’l aquí)
  2. Certificat d’inscripció al Padró d’Espanyols Residents a l’Exterior (PERE)
  3. Tenir la nacionalitat espanyola
  4. Tenir l’últim veïnatge administratiu a Catalunya

2. Vot des de l’estranger: Les opcions de Vot Exterior no han estat enumerades públicament per part del Govern de la Generalitat. Esperem que ho faci properament.

 

 

B. Empadronats a Catalunya (No registrats al consolat Espanyol) 

Si no estàs registrat o registrada al consolat espanyol i, per tant, encara constes al padró del teu municipi a Catalunya, pots anar a votar a Catalunya, com ho faries en qualsevol altre compromís electoral.

 

 

Save

Save

Share

Enllaç permanent a aquest article: http://www.cczuric.cat/2017/06/com-votar-des-de-lestranger/