Colònies de lleure a Catalunya per millorar el català dels infants i joves catalans de l’exterior

colònies

Seguint una demanda feta pels pares de nens i joves catalans que viuen fora del nostre país, la Generalitat ha habilitat la possibilitat de realitzar unes estades a Catalunya coincidint amb el calendari escolar de diferents països europeus, sempre i quant s’assoleixi un nombre mínim de participants.

A continuació pots trobar el correu que hem rebut de la Generalitat, amb el qual se’ns ha informat i demanat la difusió entre les famílies que es troben vivint fora de Catalunya. Et preguem que llegeixis atentament el correu d’en Dani Gimeno, responsable de l’Àrea de Diplomàcia Pública.

 

 

Restem a la teva disposició per a vehicular qualsevol qüestió que puguis tenir.

 


 

 

De: Gimeno Alcañiz, Daniel <daniel.gimeno@gencat.cat>
Data: 30 gener de 2015, 10:02
Assumpte: Colònies de lleure a Catalunya per millorar el català dels infants i joves catalans de l’exterior

Benvolguts i benvolgudes,

Molts de vosaltres recordareu que l’any passat us vam proposar la possibilitat d’organitzar casals pels períodes de vacances adreçats exclusivament als infants i joves catalans residents a l’exterior (de 8 a 16 anys) amb el benentès que l’eix temàtic d’aquestes estades a Catalunya giren entorn de la millora en llengua catalana combinada amb esports o activitats culturals. Creiem que es tracta d’una molt bona proposta per totes aquelles famílies que, malgrat residir a l’exterior, tenen interès en que els seus fills i filles tinguin un espai de lleure on poder compartir experiències amb altres infants i joves del mateix perfil alhora que practiquen el català.

L’intent de l’any passat no va reeixir per haver organitzat la proposta amb  poca antelació. Al no comptar amb la demanda mínima per organitzar les estades vam optar per suspendre el projecte fins al dia d’avui.

En aquesta ocasió, el procediment serà a la inversa: amb aquest correu electrònic, la Secretaria d’Afers Exteriors i de la UE us proposa que feu arribar a totes les famílies del vostre entorn la possibilitat d’organitzar colònies tenint en compte que estem oberts a obrir les propostes d’acord amb els calendaris de vacances escolars dels vostres respectius països. És a dir, si les vacances escolars a Alemanya (per posar un exemple) són al maig, i tenim una demanda de com a mínim 20 participants, des de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya no hi haurà problema per organitzar colònies fora del període de vacances catalanes (principalment juliol i agost). Així mateix, també us demanarem que demaneu a les famílies interessades que us informin de quina durada preferirien (10 o 14 dies).

Perquè tingueu una referència documental de què estem parlant, us annexo el document informatiu que es va preparar l’any passat sobre aquesta proposta perquè ho pugueu difondre entre la vostra massa social.

Per aquest motiu, el què us demano és que feu arribar aquesta informació a totes les famílies del vostre entorn demanant la següent informació:

–          Període preferit per fer l’estada a Catalunya (període de calendari, per exemple de l’1 d’abril al 15 d’abril, els mesos de juny i juliol, etc..)
–          Durada preferida per a l’estada a Catalunya (10 o 14 dies)
–          Temàtica de les colònies preferides (Català i multiesportives o Català i activitats culturals)

Per fer les previsions oportunes i estudiar la viabilitat de la seva organització, us demano que cada Comunitat Catalana i Catalans al món, faci arribar les peticions interessades a l’Eva Moreno (emorenoc@gencat.cat<mailto:emorenoc@gencat.cat>) abans del 16 de març de 2015.

A l’espera que aquesta proposta sigui de l’interès dels vostres membres, us saludo atentament,

Dani Gimeno
Responsable de l’Àrea de Diplomàcia Pública
Comunitats Catalanes de l’Exterior
Internacionalització de les entitats catalanes
Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea – Departament de la Presidència

 


 

 

Document a tall informatiu amb les dades de l’any passat

Share

Enllaç permanent a aquest article: http://www.cczuric.cat/2015/02/colonies-de-lleure-catalunya-per-millorar-el-catala-dels-infants-joves-catalans-de-lexterior/